Радови на реконструкцији дела даљинског система грејања у Синђелићевој улици улазе у завршну фазу

Радови на реконструкцији дела даљинског система грејања у Синђелићевој улици су синхронизовани са завршетком грејне сезоне. Интензивно се изводе у складу са временским приликама, тако да се њихов завршетак очекује убрзо и то знатно пре предвиђеног и уговореног рока.
Припремни радови на сечењу асфалта и обележавању постојећих подземних инсталација су започели 12.4. текуће године. Са ископом и отварањем постојећег бетонског канала се наставило све до краја грејне сезоне 2018/2019. закључно са 21.4. текуће године. Допрема предизолованих цеви на градилиште је почела 14.4. текуће године. Пражњење цевовода у Синђелићевој улици је завршено 22.4. текуће године у поподневним сатима. Од тог момента су отпочели радови на демонтажи термичке изолације (стаклена вуна у меркур плетиву) и челичних цеви са одвозом у магцин ЈПТ. Након демонтаже постојећег челичног цевовода кренуло се са демонтажом и вађењем бетонских канала са разбијанјем бетонских чврстих тачака и ревизионих комора дуж трасе од улице Иво Лола Рибар до Немањине улице. Са монтажом новог предизолованог цевовода се отпочело 6.5. текуће године. Паралелно са овим радовима се одвија ископ и демонтажа прикључних цевовода. Током маја месеца било је много кишних дана и обилних падавина тако да су радови у више наврата прекидани због чишћења канала и поновних ископа. Било је и неколико дана застоја за ускршње и првомајске празнике.
До 3.6. текуће године завршена је комплетна монтажа првог дела цевовода од улице Иво Лола Рибар до почетка паркинга иза робне куће. Од 5.6. текуће године је почела радиографска контрола заварених спојева на овом делу цевовода и завршена је 7.6. текуће године. Извештаји су позитивни што омогућава наставак радова на припреми за хидрауличко испитивање овог дела цевовода. Од 10.6. текуће године ће се пунити водом овај део цевовода. Други део цевовода, од паркинга до Немањине улице, је изведен до „мале” бензинске пумпе где се радови могу изводити само уз појачани надзор од странеј НИС-Србија због опасности од експлозије. Приликокм истакања горива на бензинској пумпи се радови морају обуставити.
Од 10.6. текуће године се кренуло са радиографским контролисањем заварених спојева на другом делу цевовода што ће бити завршено до среде 12.6. текуће године. До тада ће се изводити и радови око „мале” бензинске пумпе са планом завршетка до 17.6. текуће године. Тада се стичу услови за коначну радиографску контролу и хидрауличко испитивање цевовода.
Након успешних хидрауличких испитивања може се приступити коначнохј фази запењавања спојница, нивелацији цевовода и затрпавању. Очекивани завршетак радова је 5.7. текуће године.

Leave a Reply